Milton

Tijdsduur: 1 x 30 minuten
Techniek: B-/M-set
Gage: Op aanvraag (v.a.)

Milton

Milton Wijngaarde, voormalig leadzanger van R&B formatie Romeo, gaat na de recente breuk van het zangtrio solo verder. Enige tijd geleden dook hij de studio in om een aantal nummers op te nemen.

Hij brengt nu zijn eerste solo single uit getiteld ‘Everything’. Het nummer is geproduceerd door Robert Dorn. Samen met hem schreef Milton ook dit nummer.

Romeo

Ruim twintig jaar geleden richtte Milton samen met Clifton Giersthove de groep Romeo op, toen nog een vierman formatie. Zij leerden elkaar kennen op de muziekschool in Rotterdam. Grote bekendheid verwierf de groep met het nummer ‘I’m coming home’. Dit nummer werd maar liefst in 30 landen uitgebracht.

Ook het nummer ‘Secret Love’ haalde de top 10. De groep nam samen met Gordon ‘100% verliefd’ op. Het debuutalbum van de groep bereikte de album top 10. Voor de film Abeltje verzorgden zij de soundtrack met het nummer ‘Flying’. Ook wonnen ze een TMF Award en MTV Video Music Award.

In 2004 besluit de groep uit elkaar te gaan. Ieder ging zijn eigen weg en op zoek naar een meer alledaagse baan. Die vond Milton in de retail. De laatste jaren werkt hij als consultant bij KPN. Uiteraard bleef hij muziek maken alleen niet meer als hoofdactiviteit. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en in 2014 besloten drie van de vier heren van de oude Romeo formatie de draad weer op te pakken en maakten een come back.

Of zoals zij het zelf zeiden: een coming home. Door een verschil van muzikaal inzicht besloot de groep in 2016 definitief te stoppen. Milton heeft daarna gezocht naar een muziekstijl die bij hem als soloartiest past.

Off the wall

In het najaar gaat Milton het land in met de productie Off the Wall. Een tribute aan Michael Jackson. Hoewel de sound van Milton erg dicht bij die van Michael ligt is het niet de bedoeling een imitatie van Michael Jackson neer te zetten.

Alle nummers worden op eigen wijze gebracht. Milton wordt hierin bijgestaan door een live band. De eerste voorstellingen van Off the Wall zijn reeds verkocht en er is ook al interesse vanuit het buitenland voor deze show.

Everything

Met Everything zet Milton de eerste stappen naar een serieuze solo carrière. Het zal dan ook zeker niet het laatste zijn dat men van deze getalenteerde zanger zal horen. Het nummer is vanaf 2 Juni 2017 via de bekende kanalen te downloaden.

Social media

Mis niet langer het laatste boekings- en entertainmentnieuws!

pijl pro bookings footer

pro bookings facebookpro bookings twitterpro bookings instagrampro bookings youtube

Contactgegevens

PRO Bookings
Hoofdstraat 53
9356 AV Tolbert
[email protected]
0594 - 44 21 99