Oes

Tijdsduur: 1 x 30 minuten
Techniek: B-/M-set
Gage: Op aanvraag (v.a.)

Oes

Biografie Oes

Ik zing. Ik dans. Ik schrijf. Ik ben Oes!

On stage strooi ik graag met wat glitter en een dosis fierceness. Geïnspireerd door Afro en Caribische muziek, schrijf ik songs met de zon in m’n hoofd en dansschoenen aan m’n voeten. Als m’n tropical urban popsongs uit de speakers knallen, voel ik me zo fucking alive! Voeg geweldige dansers toe, een dj die de muziek non-stop laat doorgaan en een te gek publiek en het freaking feest is compleet!

 

De liefde voor muziek ontstond al tijdens mijn kinderjaren. Als klein meisje droomde ik ervan om een superster te worden. Dansen en muziek maken hielpen ontsnappen aan de lastige realiteit waarmee ik te maken had als tiener. De droom bleef bestaan, maar ik had het gevoel dat ik moest voldoen aan de verwachting van anderen. Dus begon ik met de studie Rechten, en jemig, ik heb me nog nooit zo eenzaam en misplaatst gevoeld. Toen ik de beslissing nam om te stoppen en te beginnen met een opleiding in dans en zang, bleek ik zwanger te zijn.

Ik was toen 19 jaar oud. Weer voelde ik de druk om een opleiding te kiezen met meer financiële zekerheid, dus begon ik met de studie Psychologie. Als alleenstaande moeder was het pittig om mijn kleine meisje op te voeden, te werken als dansinstructrice en te studeren tegelijk. Alsof dat niet druk genoeg was, kon ik het zingen niet loslaten.

Ik bleef zanglessen volgen, zong in een band en kreeg zelfs een platencontract bij het label van een bekende rapper. In deze periode heb ik erg veel geleerd en veel plezier gehad, maar mijn god, ik kwam tijd tekort! Worstelend met oververmoeidheid en stress tijdens het laatste jaar van Psychologie, nam ik de beslissing om te stoppen zodat ik me kon focussen op wat me echt gelukkig maakte: muziek. Raad eens wat er daarna gebeurde? De band viel uit elkaar en het label stopte met bestaan. Dus daar stond ik weer. In mijn eentje, maar met dezelfde motivatie die ik altijd al voelde: ik wil doen waar ik energie van krijg, wat me blij maakt en waar ik van hou. En er is niemand die me tegenhoudt. I came to stay!

In de Nederlandse muziek scene ben ik geen totale onbekende. Mogelijk heb je mijn stem gehoord op Traag, een track van Bizzey en Kraantje Pappie, op Ravers, een track van STUK, bij The Voice Of Holland of misschien zelfs op een van de liedjes die ik uitbracht met m’n voormalige band. DJ en producer Kwambo vroeg me om een Engelstalige track met hem te maken. Dit liedje, Get Up, was mijn Engelstalige debuut. Uitgebracht door het Italiaanse label Flex Up Records in 2018, eindigde dit lied op nummer 1 in de Beatport Reggae / Dancehall / Dub Top 100. De song verscheen zelfs in de Duitse Viral 50 op Spotify.

In januari 2019 kwam Why Walk uit, in samenwerking met producer TheJawker. We vierden de release door een show te geven op Grunnsonic, een initiatief tussen Eurosonic Noorderslag en POPGroningen. 3voor12 schrijft hierover: “Groningse powervrouw Oes is een verschijning op het podium.” Je kan mijn volgende single, Sugar Coated Dreams, beluisteren vanaf 27 maart.

Deze track is een samenwerking met producers The Teacher (van KD Soundsystem) en Ketta. Om Sugar Coated Dreams te pre-saven op Spotify klik je hier: //distrokid.com/hyperfollow/oes/sugar-coated-dreams-2

www.oesmusic.com
www.youtube.com/oesmusic
www.instagram.com/hereisoes
www.facebook.com/hereisoes

Social media

Mis niet langer het laatste boekings- en entertainmentnieuws!

pijl pro bookings footer

pro bookings facebookpro bookings twitterpro bookings instagrampro bookings youtube

Contactgegevens

PRO Bookings
Hoofdstraat 53
9356 AV Tolbert
[email protected]
0594 - 44 21 99