Oes

Tijdsduur: 1 x 30 minuten
Techniek: B-/M-set
Gage: Op aanvraag (v.a.)

Oes

Oes biografie

Geboren entertainer Oes is een zangeres gezegend met een flinke dosis energie en fierce dans moves. Met Beyoncé’s Homecoming als haar grootste on stage inspiratie, maakt ze een show van elke performance. Haar op Major Lazer geïnspireerde urban pop songs kenmerken zich door dansbaarheid en girl power is de rode draad in haar songwriting maar ook in haar dagelijkse leven: “Ik ben klaar om de wereld te veroveren – nadat ik mijn kinderen naar bed heb gebracht.”

De krullenbol heeft gewerkt met artiesten zoals Kraantje Pappie, Bizzey en STUK. Ze deed auditie voor The Voice Of Holland in 2017 waar geen jurylid draaide voor haar zelfgeschreven Nederlandstalige versie van Despacito. Dit ontmoedigde haar niet en ze ging door met het waarmaken van haar dromen. In 2018 bracht DJ en producer Kwambo ‘Get Up’ uit, gezongen en geschreven door Oes. Deze Engelse song verscheen in Spotify’s Viral 50 Germany en belandde op nummer 1 in de Beatport Reggae / Dancehall / Dub Top 100. Dit gaf de zangeres zo’n boost dat ze zich volledig is gaan focussen op Engelstalige muziek.

In januari 2019 presenteerde Oes tijdens Grunnsonic, een talentenprogramma in samenwerking met Eurosonic Noorderslag, haar zelfgeschreven Engelstalige repertoire voor het allereerst. Hierover schrijft 3voor12: “Powervrouw Oes is een verschijning op het podium.” Hierna trapte Oes het festivalseizoen af op het Bevrijdingsfestival Groningen op het Urban/SENA Performers Podium en vierde zo samen met duizenden mensen onze vrijheid.

En vrij is hoe iedereen zich zou moeten voelen volgens de zangeres. Vrij om te doen waar je van houdt. Vrij om te zijn wie je bent. Die overtuiging is ontstaan nadat Oes als tiener door een donkere periode ging waarin ze te maken kreeg met huiselijk geweld, emotionele en verbale mishandeling en eenzaamheid. “Een week voor mijn 20e verjaardag werd ik moeder van een prachtig meisje. Ze vulde mijn hart met liefde en geluk, iets wat ik erg miste de jaren daarvoor. Ik realiseerde me toen dat dit kleine wezentje, en elk ander persoon op aarde inclusief ikzelf, alle geluk van de wereld verdient. Dus ik liet die vreemdgaande vent achter en ging verder als alleenstaande moeder.

Het was pittig in combinatie met werken, studeren en met het ontwikkelen van mezelf als artiest. Maar ik droomde er al zo lang van om zangeres te worden, dat het de struggle helemaal waard was als ik bekijk waar ik nu sta. Een zangeres met niet één maar twéé prachtige dochter én een loyale vriend hahaha.” En dus maakte ze het haar missie om haar hart te blijven volgen en haar dochters en anderen te laten zien dat het veilig is om hun hart te volgen.

Hoewel haar levensverhaal in haar songteksten naar voren komt, zijn het geen liedjes die down voelen. Zoals ze zelf zegt: “Happy vibes, happy life!”

Social media

Mis niet langer het laatste boekings- en entertainmentnieuws!

pijl pro bookings footer

pro bookings facebookpro bookings twitterpro bookings instagrampro bookings youtube

Contactgegevens

PRO Bookings
Kapteynlaan 1C
9351 VG Leek
info@pro-bookings.nl
0594 - 44 21 99