7 voordelen van een Drive-in Show

Je start met de organisatie van een feest voor bijvoorbeeld de zaterdagavond van de feestweek of de afsluiting van het seizoen bij een sportclub en je moet een 4 uur durende avond vullen met entertainment.

Dit kan ingevuld worden door een line-up van artiesten te boeken, maar ook door simpelweg 1 drive-in show te boeken.

Wat zijn de voordelen van een drive-in show?

Voordeel 1: Avondvullend

Het grootste gedeelte van de drive-in shows in Nederland duurt 4 uur, oftewel avondvullend. Dit heeft als voordeel dat je maar één show hoeft te boeken en entertainment krijgt voor de hele avond, ten opzichte van een line-up met artiesten die elk maar 30 minuten optreden.

Voordeel 2: In elk gewenst thema

Drive-in shows zijn te boeken in de meest uiteenlopende thema’s. Van een fout feestje, tot de beste dance-classics of top 40 muziek. Bij elk thema is wel een geschikte drive-in show te vinden. Veel shows zijn allround en kunnen zich goed aanpassen naar het gewenste thema, of switchen van thema als de doelgroep daarop beter reageert.

Voordeel 3: Verhoudingsgewijs goedkoop

Een line-up met allerlei artiesten kost vrijwel altijd meer geld. Iedere artiest moet apart betaald worden. Bij de inzetten van een drive-in show, heb je eenmalig een uitgave van de show en daarvoor avondvullend vermaak.

Voordeel 4: Flexibel inzetbaar

Zoals eerder genoemd kan een drive-in show zich gemakkelijk aanpassen aan een thema of switchen van genre, om zo in te spelen op het publiek. Daarnaast is een drive-in show flexibel inzetbaar omdat de ruimte waar de show moet staan relatief klein is ten opzichte van bijvoorbeeld een band. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de manier waarop je de show wilt boeken, maar dit is per show in te passen.

Voordeel 5: All-in

Bij het boeken van een drive-in show betaal je in de meeste gevallen voor een all-in show. Dat wil zeggen inclusief licht, geluid en DJ (met DJ-booth en decor) tot meestal 500-750 personen. In sommige gevallen is een drive-in show te boeken op basis van inprikken op aanwezige techniek.

Voordeel 6: Aandacht voor event op radio

Wanneer je kiest voor een drive-in show die is verbonden aan een radiozender, krijg je aandacht op radio door middel van een verzamelspot waarin alle shows van die week worden benoemd. Deze spots worden vaak gedurende een week uitgezonden.

Voordeel 7: Uitbreidingsmogelijkheden

Natuurlijk is het altijd mogelijk om de drive-in show uit te breiden. Zowel naar een grote variant, omdat er meer dan 500-750 personen zullen zijn, als uitbreiden in de zin van artiesten. De artiesten kunnen veelal inprikken op het geluid van de drive-in show. In beide gevallen zal de prijs hoger worden.

Manouk – Boekingen en Events
Gepubliceerd op: 29-6-2017

Social media

Mis niet langer het laatste boekings- en entertainmentnieuws!

pijl pro bookings footer

pro bookings facebookpro bookings twitterpro bookings instagrampro bookings youtube

Contactgegevens

PRO Bookings
Kapteynlaan 1C
9351 VG Leek
info@pro-bookings.nl
0594 - 44 21 99