Rick van Velthuysen

Tijdsduur: 1 x 120 minuten
Techniek: exclusief
Gage: Op aanvraag (v.a.)

Rick van Velthuysen

Rick maakte op jonge leeftijd al de overschakelingen tussen de plaatjes op de ‘buizenradio’ in de vensterbank en een oude pick-up. Zijn liefde voor radio ontstaat pas echt als hij van zijn oma een eigen ‘Veronica 192’-transistor krijgt, waarop hij naar Radio Veronica kan luisteren.

In 1978 debuteert hij als dj bij Radio Bollenstreek. Rick wil meer zendtijd en gaat vervolgens aan de slag bij de KRO, AVRO en Radio 538. Sinds 2008 tot en met 2016 was Rick bij Radio Veronica te horen.

Rick van Velthuysen in het kort

De eerste single die ik zelf kocht: Dat was Tony Ronald en ‘Help’ (Get Me Some Help) begin jaren 70 en echt niet meer van deze tijd, maar wie ‘m opzet zal denken “waar ken ik deze ook alweer van?” Yep het werd uiteindelijk een hardcore hit van Charly Lownoise en Mental Theo.

Inspireert me enorm: Er is dagelijks zoveel dat mij kan inspireren van je gezin, tot collega’s, van sport tot politiek. Er zijn toch echt niet een paar dingen op te noemen dat inspireert. Zet je sensoren aan en laat de inspiratie maar komen.

Ben trots op: Ook dat is te talrijk om te beantwoorden.

Heb een hekel aan: Een obligaat leven, binnen de lijntjes denken, rechtlijnigheid, geestelijke oppervlakkigheid etc.

Zou ik ooit willen ontmoeten: Zie wel wie ik tegenkom.

Wil ik nooit meer tegenkomen: Enge mensen zonder ruggengraat, bezig met uiterlijkheden en totaal geen oog hebbend voor gevoeligheden.

Beste muziek om de liefde op te bedrijven: Liever geen muziek, gewoon naar de geluidjes van je partner luisteren, dat verraadt zoveel.

Mijn hobby’s: Is mijn werk geworden, mag ook graag fietsen, alleen dat klinkt weer zo suf.

Guilty pleasure: Doe alles wat ik wil.

Niemand weet dat ik: Na meer dan 25 jaar op de radio heb ik zo langzamerhand alles wel verteld.

Wil ik ooit nog naartoe: Ik weet wel waar ik niet naar toe wil: het bejaardentehuis, wat een schaamplek om daar opa en oma te stallen.

Deze film raad ik iedereen aan: Pfffff ik hou van lekker makkelijk. Een film is voor mij ontspanning, knallen, bam bam beng en de goeie winnen.

Leukste jeugdherinnering: Mijn jeugd is nog steeds gaande. Dussssss!

Social media

Mis niet langer het laatste boekings- en entertainmentnieuws!

pijl pro bookings footer

pro bookings facebookpro bookings twitterpro bookings instagrampro bookings youtube

Contactgegevens

PRO Bookings
Kapteynlaan 1C
9351 VG Leek
info@pro-bookings.nl
0594 - 44 21 99